top of pageGenom GODI sjösätter vi och förstärker möjligheterna för omställningsprojekt att

lyckas. Vi säkerställer att kunskap når ut och att utvecklingen går snabbare. 

 

Här följer några av våra projekt.
 

Sk%C3%A4rmavbild%202021-02-04%20kl.%2015

klimatklubben
 

Klimatklubben föddes samma dag som IPCC - rapporten släpptes – den 8 oktober 2018 – som ett nätverk för klimatengagemang. Numera är Klimatklubben en ideell förening som hjälper medlemmarna att så frön till nya folkrörelser och driva opinion med klimatglasögon på nästippen. Målet? Att kunna lämna över ett hållbart samhälle och en välmående planet till nästa generation.
Klimatklubben grundades av Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson.

 

Klimatklubben på Facebook
Klimatklubben på Instagram

cykeluppropet.jpg

#cykeluppropet

#Cykeluppropet kräver förändringar och bättre förutsättningar för dig som cyklar – oavsett cykel och oavsett var i landet du bor.
Initiativtagare: Emma Sundh, Annika Sundin (@medvetenistan) & Sophia Schyman (@Renoveringshopaholics).

 

Läs mer om Cykeluppropet på Emmas blogg

 

IMG_5657.jpg

#365dagarforklimatet

Små och stora omställningar för klimatet varje dag gör skillnad och ännu mer om du berättar om dem!  #365dagarforklimatet samlar en massa olika idéer för att underlätta till omställning. Häng på!

Lyssna på poddavsnittet där Maria och Emma pratar mer om idén.

bokomslaget2_edited.jpg

Gör skillnad
- från klimatångest till handlingskraft

 

Klimatkrisen är den avgörande frågan för vår tid, och för tiden framför oss. Gör skillnad! Från Klimatångest till handlingskraft tar den på största allvar, men tror också att varje val som individen gör spelar roll. Den här boken visar att ett liv med skärpta klimatglasögon är hållbart på fler sätt än ett. När vissa dörrar stängs öppnas helt nya möjligheter.

Författare Emma Sundh, Maira Soxbo och Johanna Nilsson
Utgiven av Norstedts Förlag, 2019
Gör-skillnad.nu

 

Köp boken här
 

klimatasken1-liten_edited.png

Klimatasken
- stora förändringar i litet förmat


Klimatasken rymmer stora förändringar i litet format – den pekar på vinsterna med ett fossilbränslebantat liv, behandlar klimatfrågan ur ett rättviseperspektiv, ifrågasätter normer och inspirerar till nya lösningar. Klimatasken innehåller fyra små böcker skrivna av Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sundh, grundarna till Klimatklubben, och kom ut hos Novellix våren 2020.

Klimatasken.seKöp asken här

Klimatrenoverarna 
 

Att bygga och renovera är sällan bra för miljön. Cirka 30 procent av alla miljöutsläpp kommer från byggandet. Men det går att göra många klimatsmarta val. I programserien Klimatrenoverarna får du följa programledaren Isabelle McAllister och några familjer i deras renoveringsprojekt. Du får råd, tips och inspiration till att även tänka på miljön när du bygger.
 

Se hela serien här
 

skavank_2021.png

Skavank
- laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta.


Skavank är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem. Författare Isabelle McAllister - kommer i maj 2021 

stoppagreenwashingen.nu.jpg

#stoppagreenwashingenNU

Kampanjen Stoppagreenwashingen.NU samlar företag, reklambyråer, influencers och andra aktörer som visar att de använder sig av transparent, ärlig och relevant hållbarhetskommunikation som följer marknadsföringslagen.
Målet är nått när alla är med.

www.stoppagreenwashingen.nu

bottom of page